3 Haziran 2015 Çarşamba

Saat Kasası Neden Önemli?

Saat kasası, bir saatin makina sistemi, kadran ve göstergesinin bulunduğu kısmıdır. Su, darbe ve toz gibi dış etkenler saate zarar verirler. İşte saat kasasının başlıca görevi saati bu dış etkenlerden koruyarak, saatin görevini tam olarak yerine getirmesini sağlamaktır. Bu özelliğinden dolayı saat kasası bir saatin en önemli parçalarından birisidir. Aldığımız saati verimli bir şekilde kullanmak istiyorsak, saat seçimimizi yaparken kasasının özelliklerine ve dayanıklılığına da dikkat etmeliyiz.

Saat kasasının koruyucu özelliğinin yanı sıra hangi maddeden yapıldığı da önemlidir. Çünkü saatleri kolumuza taktığımız zaman kasa ile cildimiz doğrudan temas etmektedir. Günün büyük bir bölümünü kolumuzda saatimizle geçirdiğimiz için, saat kasasının içerdiği metalin cinsi çok önemlidir. Sağlığımıza zarar verecek bir metal içeren saat kasalarına sahip saatleri kullanmak, bilerek ve isteyerek sağlığımızı riske atmamız anlamına gelir. Ayrıca alerjik bir bünyeye sahip olan insanların kullanacağı saatlerin kasaları onlarda alerjik reaksiyona neden olabilecek metallerden imal edilmiş olmamalıdır.
Saat kasaları krom, pirinç, çelik, altın, altın kaplama, platin, seramik, titanyum, karbon fiber, bronz, melamin ve alüminyum gibi metallerden üretilmektedir. Kaliteli bir saatte, saat kasasında kullanılan nikel oranı mümkün olduğunca az olmalıdır. Çelik, altın, platin ve titanyum gibi metallerin kendisinin kullanılmış olması daha sağlıklıdır. Bu şekilde kaliteli bir saat aldığınızda hem sağlığınızı riske atmazsınız hem de saatinizi daha uzun yıllar kullanabilirsiniz. Fiyatı ucuz diye aldığımız ve kalitesiz malzemeden üretilmiş saatler belli bir süre sonra kolumuzla temas ettikçe rengi kararmakta, hatta çürümektedir. Bu şartlar altında saat kullanılamayacağı için de yenisi alınmak zorunda kalınır.
Saat kasası bir saatin tasarımının daha güzel ve şık görünmesinde de etkilidir. Fakat saatlerin kalitesini görünümlerinin güzelliğiyle değil, kasalarının üretildiği metallerin dayanıklılığı ve kalitesiyle ölçmemiz gerekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder