3 Haziran 2015 Çarşamba

Saat Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Saatler insanların en çok önem verdiği aksesuarlardandır. Hem kombin bütünleme hem de zamanı öğrenme açısından önemli olan saatleri uzun süre, bozulmadan kullanabilmek için düzenli olarak bakımının yapılması ve ilk seçiminde bazı hususlara dikkat edilmesi gereklidir. Yeni bir saat almadan önce mutlaka bilinmesi gerekenSaat alırken nelere dikkat edilmeli?” sorusunun cevabını aşağıda maddeler halinde bulabilirsiniz.


HEMEN SATIN AL
Saat Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
  • Saatler insanların dış görünüşleri, karakterleri ve imajlarını ortaya koyan aksesuarlardır. Bunun için saat seçimi yaparken ilk dikkat edilmesi gereken, nerede kullanılacağının düşünülmesi ve o ortama, o ortamda kişinin kendi statüsüne uyup uymadığına karar verilmesidir. Örneğin önemli bir toplantı sırasında bir iş adamının kullanacağı saat ile maç izlemeye giden birinin kullacağı saat aynı olmamalıdır.
  • İkinci dikkat edilmesi gereken husus kişilerin yaşam tarzları ve giyimleri ile uyumlu saatler seçmeleridir. Sürekli spor kıyafetler giyen birinin düz, sade ve altın kaplama şık bir saat kullanması, hem görüntüsünde bozukluğa neden olabilir, hem de kişide kendisine ait olmayan bir parçayı taşıma hissi uyandırabilir.
  • Saatler üretilirken genel olarak kullanılacak alanlara göre modellendirilir. Alıcılar saat seçimi yaparken bu alanları iyi belirlemeli ve doğru saati doğru alanda kullanmalıdır. Örneğin günlük saatler olarak adlandırılan dayanıklı ve orta düzeyde şık olan saatlerin iş hayatında kullanılmaması gerekir. Benzer şekilde altın kaplama, minik pırıltılı taşları olan abiye saatmodellerinin günlük olarak kullanılması da uygun olmamaktadır. Belirli miktarda suya, darbelere karşı dayanıklı çok fazla şık olmayan ancak oldukça rahat kullanılan spor saat modellerinin de sadece spor kıyafetler ile ya da spor yaparken kullanılması gereklidir.
  • Saat seçiminde bir diğer dikkat edilmesi gereken konu da renk seçimidir. Sürekli belirli bir renk giyen kişilerin kıyafetlerine uygun tonlarda bir saat seçmeleri, kombinlerinin tamamlanması açısından oldukça önemlidir.
  • Yeni bir saat satın alınması sırasında dayanıklılık, su geçirmeme özelliklerine de dikkat edilmelidir. Eğer kişi darbelere neden olabilecek bir işte çalışıyor ise darbelere karşı dayanıklı, nemli bir ortamda çalışıyor ise suya dayanıklı saat satın alması gerekir.
  • Saat seçiminde o anki moda saat modelleri de göz önünde bulundurulmalıdır. Uzun süre kullanılmak üzere alınan bir saatin o anki kodaya uygun olması, bundan bir kaç sene sonra da çok demode olmayacağı anlamına gelir.
Yukarıda sayılan maddelere dikkat edilerek satın alınan saatler düşünülmeden alınan saatlere oranla daha uzu süre ve severek kullanılmaktadır. Bunun için saat seçimi sırasında aceleci davranmamalı ve iyi düşünerek hareket edilmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder